Regels en afspraken
De toegang tot de school
De kinderen van kinderen van de peuterspeelzaal en groep 1 en 2 komen via de achteringang bij de poort binnen. De kinderen van de groepen 3 t/m 8 komen de school binnen via de hoofdingang. Om 8.15 uur gaan de deuren open en staat er iemand van de school om iedereen persoonlijk te begroeten. De kinderen die na schooltijd moeten wachten op hun broertje of zusje, kunnen dit in hun klas doen. De kinderen die naar de BSO gaan, worden bij de twee ingangen opgehaald door de medewerkers van de BSO.
Medicijnprotocol
Wegens juridische redenen mag het personeel van de Theresiaschool kinderen op school geen aspirine, paracetamol of andere medicijnen toedienen. Indien dit noodzakelijk is, moet u als ouder in samenspraak met de leerkracht een toestemmingsformulier invullen en ondertekenen vanuit het medicijnprotocol van de RVKO, personeel van de school is niet verantwoordelijk voor medische handelingen.
Ochtendpauze
We vinden het belangrijk dat kinderen gezond kunnen opgroeien en goed kunnen presteren op school. Alle kinderen eten tijdens de pauzes, alleen gezonde tussendoortjes. Gezonde tussendoortjes zijn groenten en/of fruit. De kinderen eten tijdens de pauze geen ongezonde tussendoortjes zoals bijvoorbeeld; koek, snoep, fruittoetjes of chips. Hebben kinderen dit toch bij zich, dan gaat het weer mee naar huis. Ook krijgen de leerlingen dan een herinneringsbriefje mee naar huis.
Lunchpauze
Tussen de middag kunnen de kinderen eten, drinken, spelen en uitrusten. Dan zijn ze ’s middags weer in staat om zich goed te concentreren. Voor alle kinderen is komend jaar op de lange dagen een gezonde broodlunch beschikbaar. Wij houden daarbij rekening met eventuele allergieën, indien dit niet lukt dan bespreken wij dit met de ouders van het desbetreffende kind. Doet uw kind niet mee met de (gratis) broodlunch, laat dit dan weten aan de leerkracht van uw kind. Eten of drinken dat niet wordt opgegeten, wordt mee terug naar huis gegeven. De leerkrachten stimuleren kinderen om hun eten op te eten, maar zijn niet verantwoordelijk wanneer een kind weigert te eten of moeilijk doet over het opeten van zijn of haar lunch.
Drinken
Op school drinken de kinderen water. Aan het begin van de dag laten de leerkrachten de leerlingen hun bidon vullen met water. Het streven is dat de bidon met water aan het eind van de dag opgedronken is. Met minimaal één keer Lekker Fit! water drinken per dag op school wordt beoogd een gedragsverandering te realiseren, waardoor kinderen (ook thuis) minder gezoete drankjes gaan drinken.
Tijdens zowel de ochtend als lunchpauze drinken de kinderen water, melk, karnemelk, koude of sap. Sportdrank, energiedrank en frisdrank is niet toegestaan.
Trakteren
Wij zetten leerlingen die jarig zijn flink in het zonnetje.Iedere leerkracht heeft daarvoor z’n eigen feestelijke tradities. Een traktatie voor de klasgenootjes is natuurlijk leuk.
Met de slogan ‘één is genoeg en klein is oké!’, ligt de focus op het plezier van de traktatie en dat is voor veel kinderen nog leuker dan de traktatie zelf. Bij de ingang van de kleuters staan voor u als ouder mooie kaarten met traktatiesuggesties klaar.
Voldoet een traktatie niet aan deze voorwaarden, dan wordt er een herinneringsbriefje meegeven aan de leerling voor de ouders. Er wordt dan één ding van de traktatie uitgedeeld aan de klasgenoten, de rest wordt niet opgegeten en gaat mee terug met de leerling die heeft getrakteerd. Leerkrachten doen het liefst mee met de traktatie voor de klas.
Op www.gezondtrakteren.nl staan allerlei voorbeelden van traktaties die lekker en niet te groot zijn.
Schoolreisjes
Schoolreisje is een speciaal moment en dan vinden we dat een keer een uitzondering mag worden gemaakt. We willen daarmee ook het belang van het maken van bewuste keuzes onderstrepen. We willen de ouders vragen de hoeveelheid beperkt te houden en ook te denken aan de gezondere keuzes in zowel eten als drinken. Bijvoorbeeld snoeptomaatjes, een appel, een bidon met water of ranja.
Sportieve Activiteiten
Deelname aan sportieve activiteiten, zoals de schoolvoetbaltoernooien, juicht de school toe. Voor kinderen is het meedoen aan zulke sportactiviteiten een hele prestatie en een tussendoortje en/of een beloning hoort daar bij. We willen de ouders vragen een gezond tussendoortje mee te geven, zoals bijvoorbeeld groente of fruit.
Internetgebruik
Internetgebruik wordt aangeleerd aan leerlingen op school, wij streven na om leerlingen hierin te leren dat zij niet alle content die zij thuis bekijken, ook op school mogen bekijken. Zo willen wij bijvoorbeeld niet dat er gewelddadige spelletjes worden gespeeld en is het bezoeken van social media pagina's op school apparatuur niet toegestaan.
Mobiele Telefoons
Het is voor de leerlingen niet toegestaan een telefoon aan te hebben of te gebruiken op school zonder gevraagde toestemming. De telefoon blijft in de tas of wordt aan de leerkracht afgegeven ter bewaring. Telefoons die toch gebruikt worden, worden voor ingenomen door de leerkracht of directie en kunnen na schooltijd worden opgehaald. Bij herhaling kan de telefoon door een ouder van de leerling worden opgehaald bij directie.
Kostbare Spullen
Wij raden het af om kinderen kostbare spullen mee naar school te geven. De school is niet aansprakelijk voor kostbare spullen, zoals horloges, mobiele telefoons, dure kleding, of sleutels die kwijt zijn geraakt of kapot zijn gegaan.