De LTU leertijduitbreiding kent op de Theresiaschool een aantal activiteiten.

  • In de onderbouw worden de beschikbare gelden ingezet voor het intensiveren van de begeleiding van leerlingen. Op deze manier is de school in staat de klassen te bezetten met “meer handen in de klas”. Zo is er vrijwel elke dag een onderwijsassistent naast de groepsleerkracht in de klas om te werken met kinderen in kleine groepjes of individueel. Kinderen krijgen hierdoor de begeleiding die ze nodig hebben.
  • Vanaf groep 5 hebben ouders de mogelijkheid om hun kind op te geven voor de theater en danslessen die Theater Hofplein verzorgt op de woensdagmiddagen. Kinderen kunnen het eerste of het tweede halfjaar meedoen aan deze lessen.
  • Eisvrij organiseert, in samenwerking met Theater Hofplein, activiteiten om met kleine groepjes kinderen naar bedrijven, organisaties en instanties te gaan om “de echte wereld” te gaan onderzoeken. Deze activiteiten doen zij op woensdagmiddagen en in de vakanties. Ouders kunnen hun kind hiervoor inschrijven vanaf groep 5.
  • Er wordt een kamp georganiseerd waar kinderen, kosteloos, heen kunnen in de eerste week van de meivakantie. Dit kamp wordt door Hofplein inhoudelijk vormgegeven.
    Voor kinderen van groep 3, 4, 5 en 6 als dagkamp. De kinderen worden in de vakantieweek elke werkdag ’s morgens met een bus opgehaald bij school en aan het eind van de middag weer met de bus teruggebracht.
    Voor de kinderen van groep 7 en 8 is dit een weekkamp. De kinderen worden in de vakantieweek op maandagochtend met een bus opgehaald bij school en worden op vrijdagmiddag weer teruggebracht met de bus.