Iedere school is wettelijk verplicht om een MR te hebben, een medezeggenschapsraad.

Bij een basisschool bestaat de MR uit een aantal leerkrachten en een aantal ouders, van beide een gelijk aantal. Nu bestaat de MR uit 2 leerkrachten (juf Petra en meester Riccardo) en twee ouders (Maureen en Joost).

De MR mag met het bestuur van de school meedenken. Bijvoorbeeld over de beleidsplannen van de school, de invulling van de leertijduitbreiding en ook over de begroting voor het komend schooljaar. De MR krijgt deze stukken altijd te zien en moet ermee instemmen. Soms is er zelfs goedkeuring nodig van de MR voor iets veranderd of ingevoerd mag worden. Op sommige delen mag de MR het bestuur van de school adviseren. Bijvoorbeeld over het schoolreglement of de ouderbijdrage.

Al deze zaken worden besproken in een MR vergadering. Daarvan zijn er zo’n 4 tot 6 per jaar en ze duren ongeveer een uur.

2022/2023: Onze MR is nog niet compleet. We willen graag naar 3 ouders en 3 leerkrachten en zoeken daarom nog een ouder die het leuk vindt om mee te denken en te helpen om onze school nog mooier en beter te maken. Je krijgt dan van de school ook een MR-cursus aangeboden, zodat we jouw kwaliteiten optimaal kunnen inzetten binnen de MR.

Lijkt je dit een leuke manier om betrokken te zijn bij het onderwijs van je kind? Laat dat weten aan een van de MR-leden.

En mocht je eerst nog wat meer willen weten over wat het precies allemaal betekent, dan kun je ons natuurlijk altijd aanspreken, bellen of appen. (contactgegevens opvraagbaar bij directie)

Maureen Blinker 
Joost van Mil