De toegang tot de school

De kinderen van de peuterspeelzaal en groep 1 en 2 komen via de achteringang bij de poort binnen. De kinderen van de groepen 3 t/m 8 komen de school binnen via de hoofdingang. Om 8.15 uur gaan de deuren open en staat er iemand van de school om iedereen persoonlijk te begroeten. De kinderen die na schooltijd moeten wachten op hun broertje of zusje, kunnen dit in hun klas doen. De kinderen die naar de BSO gaan, worden in hun lokaal opgehaald door de medewerkers van de BSO of wachten bij de deur naar het achterplein.

Medicijnprotocol

Wegens juridische redenen mag het personeel van de Theresiaschool, kinderen op school geen aspirine, paracetamol of andere medicijnen toedienen. Indien dit noodzakelijk is, moet u als ouder in samenspraak met de leerkracht een toestemmingsformulier invullen en ondertekenen vanuit het medicijnprotocol van de RVKO.

Ochtendpauze

De Theresiaschool is een Lekker Fit!-school. We vinden het belangrijk dat kinderen gezond kunnen opgroeien en goed kunnen presteren op school. Alle kinderen eten tijdens de pauzes, alleen gezonde tussendoortjes. Gezonde tussendoortjes zijn groenten en/of fruit.Met Lekker Fit! groente en fruit wordt het structureel eten van  groente/fruit in de ochtendpauze gestimuleerd. 

De kinderen eten tijdens de pauze geen ongezonde tussendoortjes zoals bijvoorbeeld; koek, snoep, fruittoetjes of chips.  Hebben kinderen dit toch bij zich, dan gaat het weer mee naar huis. Ook krijgen de leerlingen dan een herinneringsbriefje mee naar huis.

Lunchpauze

Tussen de middag kunnen de kinderen eten, drinken, spelen en uitrusten. Dan zijn ze ’s middags weer in staat om zich goed te concentreren. De inhoud van de broodtrommel bepaalt de prestaties tijdens de middaglessen. Wij zijn een Lekker Fit!-school en zien wij graag gezonde en gevarieerde  lunchtrommels. Een gezonde lunchtrommel bevat bijvoorbeeld: volkoren of bruine boterhammen, een krentenbol, crackers of beschuit. Advies voor beleg: magere vleeswaren (zoals kipfilet, kalkoenfilet, rookvlees), 20/30+ kaas, tomaat of komkommer, sandwichspread of groentespread.

U kunt per dag variëren in wat u mee geeft aan u kind. Dit is ook belangrijk voor uw kind omdat het zo alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt. U kunt bijvoorbeeld een boterham met magere vleeswaren meegeven en een boterham met appelstroop.

Geen ongezonde tussendoortjes zoals bijvoorbeeld; chips, koek, fruittoetjes en snoep. Dit brengt kinderen in verleiding hun brood niet (helemaal) op te eten. Ongezonde extraatjes in de broodtrommel gaan weer mee naar huis. Ouders worden daar op aangesproken door leerkrachten.

Eten of drinken dat niet wordt opgegeten, wordt mee terug naar huis gegeven.

Drinken

Op school drinken de kinderen water. Aan het begin van de dag laten de leerkrachten de leerlingen hun bidon vullen met water. Het streven is dat de bidon met water aan het eind van de dag opgedronken is. Met minimaal één keer Lekker Fit! water drinken per dag op school wordt beoogd een gedragsverandering te realiseren, waardoor kinderen (ook thuis) minder gezoete drankjes gaan drinken.

Tijdens zowel de ochtend als lunchpauze drinken de kinderen water, melk, karnemelk, koude of sap. Sportdrank, energiedrank en frisdrank is niet toegestaan. 

Trakteren

Wij zetten leerlingen die jarig zijn flink in het zonnetje.Iedere leerkracht heeft daarvoor z’n eigen feestelijke tradities. Een traktatie voor de klasgenootjes is natuurlijk leuk. Lekker Fit! traktaties zijn feestelijk en lekker.

Met de slogan ‘één is genoeg en klein is oké!’, ligt de focus op het plezier van de traktatie en dat is voor veel kinderen nog leuker dan de traktatie zelf. Ouders krijgen één tot twee weken voor de verjaardag van hun kind de Lekker Fit! trakteren verjaardagskaart. Hier staat het aantal leerlingen en leerkrachten op vermeld, nogmaals de slogan en een verwijzing naar de traktaties idee kaarten.  Lekker Fit! idee kaarten zijn te vinden bij de hoofdingang en bij de ingang van de peuters en bij de kleuters.

Voldoet een traktatie niet aan deze voorwaarden, dan wordt er een herinneringsbriefje meegeven aan de leerling voor de ouders. Er wordt dan één ding van de traktatie uitgedeeld aan de klasgenoten, de rest wordt niet opgegeten en gaat mee terug met de leerling die heeft getrakteerd. 

Ook de traktatie voor de leerkrachten moet voldoen aan de slogan ‘één is genoeg en klein is oké!’.

Op www.gezondtrakteren.nl staan allerlei voorbeelden van traktaties die lekker en niet te groot zijn.

Schoolreisjes

Schoolreisje is een speciaal moment en dan vinden we dat een keer een uitzondering mag worden gemaakt. We willen daarmee ook het belang van het maken van bewuste keuzes onderstrepen. We willen de ouders vragen de hoeveelheid beperkt te houden en ook te denken aan de gezondere keuzes in zowel eten als drinken. Bijvoorbeeld snoeptomaatjes, een appel, een bidon met water of ranja.

Sportieve activiteiten

Deelname aan sportieve activiteiten, zoals de schoolvoetbaltoernooien, juicht de school toe. Voor kinderen is het meedoen aan zulke sportactiviteiten een hele prestatie en een tussendoortje en/of een beloning hoort daar bij. We willen de ouders vragen een gezond tussendoortje mee te geven, zoals bijvoorbeeld groente of fruit.

Internetgebruik

Op school hebben alle computers een internetverbinding. Internet wordt echter alleen dan ingezet als het de leerstof ondersteunt. De leerkrachten zullen hier dan ook streng op toezien.

Mobiele telefoons

Het is voor de leerlingen niet toegestaan een telefoon aan te hebben of te gebruiken op school zonder gevraagde toestemming. De telefoon blijft in de tas of wordt aan de leerkracht afgegeven ter bewaring. Telefoons die toch gebruikt worden, worden voor bepaalde tijd ingenomen door de leerkracht of directie.

Kostbare spullen

Wij raden het af om kinderen kostbare spullen mee naar school te geven. De school is niet aansprakelijk voor kostbare spullen, zoals horloges, mobiele telefoons, dure kleding, e.d. die kwijt zijn geraakt of kapot zijn gegaan.