Beste ouder,

Op deze pagina verzamelen we de komende weken alle vragen die tot ons komen rondom de Corona sluiting. De link naar deze pagina staat dagelijks in de dagbrief.

Ik ben werkzaam in een vitale sector en heb geen opvang voor mijn kind, hoe kan mijn kind dan naar school?
Mail de dagen + tijden dat er opvang nodig is naar theresia.dir@rvko.nl, dan zullen wij u zo snel mogelijk contacten om de opvang te realiseren voor uw kind(eren).

Mijn kind wil buitenspelen, kan dit?
Ja, voorlopig heeft het RIVM geen maatregelen afgekondigd dat dit niet zou kunnen, wel geven ze de tip om drukke speeltuinen te vermijden en niet met andere ouders samen te gaan zitten terwijl de kinderen spelen. En vergeet niet om uw en uw kind zijn handen te wassen wanneer u weer thuis bent. Ook hier geld de enorm belangrijke regel van 1,5 meter afstand.

Mijn kind wil niet aan het schoolwerk werken. Help!
Zeker de oudere groepen, kun je als ouder wijzen op de dagelijkse “briefing” van de leerkracht van uw kind. De meester of juf geeft dagelijks werk op. Daar zitten echte “leer”vakken bij (rekenen/taal) maar ook vakken die wat luchtiger zijn. Tekenopdrachten, een verhaal schrijven, een schooltv filmpje bekijken etc. Varieer deze door een dag heen.

Bedenk daarnaast vooral dat voor kinderen in alle situaties iets te leren is. Meehelpen met koken, een boodschappenlijstje maken, je kamer opruimen, je slaapkamer opnieuw indelen, de glazen wassen, de tuin onkruidvrij maken of de auto wassen.

Ik heb een vraag over het werk van mijn kind, waar kan ik deze stellen?
Via de Socialschools app kunt u rechts onderaan een nieuw bericht aanmaken en deze richten naar de groepsleerkracht van uw kind. Deze is op zijn/haar normale werkdagen van 10.00 – 12.00 beschikbaar voor vragen. Stelt u een vraag buiten deze tijden, dan moet u wellicht wat langer op antwoord wachten maar deze vragen worden wel gelezen. Daarnaast neemt de leerkracht één keer per week contact met u op (in oudere groepen wordt ook contact met de leerlingen zelf opgenomen om ruimte voor vragen aan de leerkracht mogelijk te maken.)

Waar kan ik inloggen op Gynzy en Basispoort?
Dit kan op www.gynzykids.com en op thuis.basispoort.nl

 

 

De eindtoets voor groep 8 gaat niet door, heeft dit gevolgen voor het advies van mijn kind.
In het kort komt het erop neer dat er dit jaar geen optie is om het gegeven advies aan te passen. De minister heeft aangegeven dat de middelbare scholen volgend jaar zullen zorgen voor extra goede monitoring om kinderen op het goede niveau te laten komen indien dit blijkt af te wijken van het niveau uit het basisschooladvies. Ouders van groep 8 hebben via Socialschools een brief van het RVKO bestuur gehad over dit besluit.